Specialisten

Een inloopkast of kledingkast met schuifdeuren?
 

De voor- en nadelen van schuifdeuren op een rijtje

Schuifdeuren zijn helemaal hip. Vooral de grote houten deuren met 'barn look' zie je overal op Pinterest en interieursites voorbij komen. Maar voordat u beslist wat voor stijl schuifdeur het beste bij uw interieur past, zetten we eerst de voor- en nadelen van een kast met schuifdeuren voor u op een rijtje. Zo weet u snel welke soort kastdeuren het beste passen bij uw interieur en maakt je de beste keuze.

Voordeel :
Schuifdeuren nemen geen extra plaats in

Als de ruimte waar uw kast komt te staan wat minder praktisch is, denk aan lang en smal, dan zijn schuifdeuren in de meeste gevallen een uitkomst. U heeft dan namelijk geen last van de deuren als deze open staan. Zo kunt u in alle rust uitkiezen wat u aan wilt doen zonder dat iets of iemand u in de weg staat. Daarnaast heeft u met schuifdeuren minder of zelfs geen handgrepen nodig: dat zorgt er weer voor dat er niets uitsteekt , zo krijgt u een kamer met een mooie, vlakke uitstraling.

In een hal, die vaak smal en lang is, zijn (inbouw) schuifdeurkasten bij uitstek een goede optie om veel kwijt te kunnen zonder extra ruimte te verliezen.

Nadeel:
Met schuifdeuren kan nooit de hele kast tegelijk open

Bent u iemand die snel wilt zien welk shirt en welke schoenen bij een bepaalde broek passen? Dan is een open inloopkast handiger. Met schuifdeuren kunt u namelijk nooit tegelijkertijd alles in de kast zien. Ook voor een grote schoonmaak of reorganisatie van uw kast kan het handig zijn om het overzicht van de hele kast te hebben.

Woont u daarnaast met iemand samen die de ene kant van de kast heeft en u de andere kant? Met schuifdeuren kunt u als u haast heeft dan niet tegelijkertijd kleding uitzoeken. Kiest u voor een inloopkast zonder deuren, dan heeft u hier geen last van en kunt u tegelijkertijd bekijken wat jullie die dag aan trekken.

Voordeel:
Schuifdeuren kunnen meer gewicht dragen

Schuifdeuren kunnen veel meer gewicht dragen dan draaideuren, omdat het gewicht van schuifdeuren volledig wordt ondersteund in een rail. Hierdoor monteert u veel makkelijker een zware, brede spiegel op de schuifdeuren. Zo verliest u nergens ruimte in de kamer voor een aparte spiegel én het maakt u kamer meteen optisch groter. Ook kunt u kiezen voor veel bredere deuren. Dus ook die mooie 'moderne' of juist 'klassieke' stijldeur kan als schuifdeur voor uw kast worden geplaatst.

 

Hoe groot wordt uw nieuwe kledingkast op maat?

Kan u ook wel wat extra kastruimte gebruiken? Omdat u uw kleding niet meer netjes kwijt kunt of omdat een nieuwe kast de look van de kamer gewoon helemaal afmaakt? Maar vindt u het ook lastig om de perfecte kast te vinden waar u alles in kwijt kunt en die ook nog goed bij uw interieur past? Dan is een kast op maat de oplossing voor u. Welke kast het beste bij u past, kunt u aan de hand van vijf stappen bepalen.

Stap 1: ontdek uw opbergbehoefte
Eerst gaat u uw behoefte aan kastruimte bepalen. Heeft u ten opzichte van uw huidige kast meer of minder ruimte nodig? Wilt u graag speciale opbergvakken of laden voor bepaalde kledingstukken zodat u deze netjes houdt of makkelijk kunt terugvinden? Denk aan die ene mooie jurk of een stukje kastruimte voor sportkleding. Kijk daarnaast goed naar de plaats en grootte van de kast in de kamer. Hoeveel ruimte heeft u nodig voor uw nieuwe kledingkast en moet u bijvoorbeeld rekening houden met een schuine hoek?

Stap 2: maak een kastindeling
Om uw ideale kast op maat te kunnen ontwerpen, is het ook belangrijk om goed te kijken naar de kledingstukken in uw collectie. U houdt niet van kreukels in uw favoriete items, dus is het slim daar voldoende hangruimte voor te reserveren. Hoeveel strekkende meter hangroede heeft u nodig? Kan uw schoenen- of tassenverzameling wel wat meer ruimte gebruiken? Houd bij het indelen van uw kast dan rekening met slimme opbergvakken voor deze items. Om een goed beeld te krijgen van de soorten kastruimtes die u nodig heeft, maakt u een grove schets van de kastindeling die u voor u ziet. Wij verzorgen de rest.

Stap 3: bepaal uw stijl
Uw nieuwe kast moet natuurlijk ook mooi bij uw interieur passen! Alsof het altijd zo geweest is. Welke stijl past bij de ruimte? Denk aan een Scandinavische stijl of past een landelijke of industriële look misschien beter bij u? De mogelijkheden zijn eindeloos! U bedenkt het, wij maken het. Let bij het bepalen van uw stijl vooral op de materialen en kleuren die u kiest. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan de timeline en boards van interieurstylisten op Instagram en Pinterest of blader door interieur magazines. Kijk gerust bij de experts af hoe zij hun kasten combineren met verschillende interieurstijlen.

Stap 4: combineer kleuren en deuren
Na het bepalen van de stijl die uw kast op maat gaat krijgen, kunt u kleuren, materialen en deuren gaan combineren. Wilt u uw kast een opvallende kleur geven of juist laten ‘wegsmelten’ in de rest van uw interieur? Heeft u al gedacht aan de soort deuren die u wilt gebruiken. Mogen dat bijvoorbeeld draaideuren of schuifdeuren zijn? Naar welke kant moeten deze dan opengaan? Hoe ver mogen lades uitsteken als ze open staan? Genoeg details om nog over na te denken. Beeld u in hoe de kast in de ruimte zal staan en voeg de kenmerken toe aan u eerdere schetsen. Zo bent u weer een stapje dichter bij uw nieuwe kast op maat.

Stap 5: de finishing touch
U bent er bijna! De indeling, grootte en look van uw nieuwe kast heeft u al bepaald dus nu is het tijd voor de finishing touch. U maakt uw kast helemaal af met handgrepen en andere accessoires zoals een bijpassende garderobestang of kledinglift. Met een spiegel op een van de deuren kun je meteen zien hoe die outfit je staat. Zo kunt u vast nog meer handige toevoegingen bedenken. Heeft u alle details op een rij? Maak dan een afspraak met onze adviseur. Wij helpen u graag met het maken van uw kastenplan. Van tv-meubel tot walk-in closet.

Waarom een kastenplan voor uw (nieuwe) woning laten maken?

Om de eenvoudige reden dat Lundia en kasten al meer dan 60 jaar synoniem zijn aan elkaar. De ervaring en kennis van kasten maken brengen wij al decennia lang iedere dag voor u in praktijk. Liefde voor ruimte en stijl is onze voornaamste drijfveer bij het destilleren van het meest optimale kastenplan. Naast het centraal stellen van uw actuele behoeften, denken wij met u mee over opbergideeën voor iedere levensfase. Dit maakt Lundia tot een eigentijdse onderneming die niet louter losstaande kasten verkoopt, maar oplossingen creëert om u te laten genieten van een sfeervol, praktisch en opgeruimd leven in huis.
Van tv-meubel tot boekenkast, Van schuifdeurkast tot walk-in closet.

Kasten van nu
Vanuit de ontwerpstudio in Oldenzaal vertegenwoordigd John van Woudenberg voor Oost Nederland diverse kastensystemen. Naast het Lundia-Original en Nuvola-kastenopmaat, ook het kubistische ABC-Reoler.dk en de modulaire design kasten van Dallagnese.it Modulair blijkt vaak niet voldoende. 100% maatwerk kasten is de wens van de klant van nu. Middels onze kasten op maat, kan aan elke wens en opbergvraag invulling worden gegeven. Divers houtfineer en spuitwerk in alle RAL- en NCS-kleuren maken dit mogelijk.

Van ontwerp tot realisatie
Lundia Oldenzaal vertaalt uw wensen in een ontwerp dat geheel aansluit bij uw verwachtingen van een kast op maat. Van kleding inloopkast tot hangend tv meubel op maat. Wij nemen al uw zorg uit handen, van ontwerp tot realisatie.

Bezoek Lundia Oldenzaal aan de Nijverheidsstraat 50.
Liever advies aan huis?
Kijk voor onze werkwijze en inspiratie op www.uwkastopmaat.nl

Heeft u een vraag of wilt u direct een afspraak maken?

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.